FJELLRIKT LAND: Det helvetiske flagget, her med 120 meter på hver side, draperer bergsiden ved Säntis i Schwägalp. Illustrasjonsbilde. Foto: Ennio Leanza / Keystone / AP / NTB
annonse
annonse

Det antyder prognosene.

I dag hadde Sveits bindende folkeavstemning om hvorvidt landet skal åpne for ekteskap mellom to personer av samme kjønn.

Som et av få land i Vest-Europa tilbyr Sveits i dag bare registrert partnerskap til homofile og lesbiske par.

annonse

Etter at stemmelokalene stengte klokken 12, antyder prognosene at det sveitsiske direktedemokratiet har stemt ja til likekjønnet ekteskap.

Les også: Knapt flertall for burkaforbud i Sveits

Nærmere bestemt estimerer en prognose fra statistikkbyrået GFS Bern at 64 prosent av de oppmøtte, eller to av tre sveitsere, har stemt for en slik endring.

annonse

Det endelige resultatet forventes i løpet av søndag ettermiddag.

Oppdatering kl. 16:51:

Da stemmesedlene fra alle de 26 kantonene i Sveits var opptalt, viste resultatet at 64,1 prosent har stemt for godkjenning, melder NTB.

Den sveitsiske nasjonalforsamlingen hadde allerede vedtatt en lov som tillater likekjønnet ekteskap. Men motstandere av den nye loven samlet inn nok underskrifter til å kunne be om velgernes samtykke gjennom en folkeavstemning.

Selv om den nye loven nå er en realitet, er det opp til Sveits’ regjering å bestemme når den skal tre i kraft. Dette er ennå ikke besluttet.

Islands regjering gjenvald – kvinneleg fleirtal på Alltinget

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon