R. Kelly avbildet i Chicago i 2008. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB
annonse
annonse

R&B-stjernen R. Kelly er kjent skyldig i utpressing og menneskehandel.

Dette skriver nyhetsbyråene AP, AFP og NTB.

Rettssaken mot den 54 år gamle stjernen, som har sittet varetektsfengslet siden det ble tatt ut tiltale mot ham, startet i midten av august og varte i rundt en måned.

annonse

I rettssaken skildret aktoratet R. Kelly som en overgriper som over tid har brukt «sin berømmelse, popularitet og sitt nettverk» til å legge til rette for og begå overgrep. Han står tiltalt for blant annet utnyttelse av barn, bortføring, bestikkelser og tvangsarbeid fra 1994 og frem til 2018.

Kelly avviser selv anklagene. Forsvareren har hevdet at ofrene er bitre tilhengere som samtykket til sex, men at de ble hevnlystne etter at forholdet til artisten tok slutt.

Det fremgår etter seks uker med forklaringer fra 45 vitner og annet bevismateriale at Kelly beordret sine medarbeidere til å skaffe ham unge jenter og gutter han kunne mishandle. Dette konkluderte aktor Elizabeth Geddes med overfor juryen i sluttprosedyren.

annonse

Hun slo fast at Kelly straffritt kunne utnytte de mindreårige ved å styre sine medarbeidere, bestående av sjåfører, livvakter og assistenter, med jernhånd. De utgjorde sammen et organisert kriminelt nettverk.

– Tiltalte lagde reglene, mengder av regler, og forlangte total lydighet, sa hun.

Videre beskrev hun hvordan medarbeiderne systematisk rekrutterte potensielle ofre på konserter og på kjøpesentre og fast food-restauranter.

Vitnene fortalte at når de først var fanget i garnet, ble de forberedt på sex og psykologisk mishandling, altså at de ble utsatt for såkalt grooming, som oftest mens de var tenåringer, helt tilbake til 1990-tallet.

R. Kelly risikerer livstid i fengsel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon