German Chancellor Angela Merkel and Norway's Prime Minister Erna Solberg arrive for a joint news conference at the chancellery in Berlin, Germany, October 15, 2019. REUTERS/Michele Tantussi
annonse
annonse

Erna Solberg håper Angela Merkel kommer til Norge slik at hun får vist henne Bergen.

Både Solberg og Merkel har blitt fratatt makten den siste uken. I går ble det klart at Tysklands forbundskansler forlater sin posisjon etter 16 år, og det uten at en partifelle overtar. Merkels koalisjon tapte knepent i det tyske valget.

Tidligere i september var det statsminister Erna Solberg (H) som ble avsatt av velgerne. Etter åtte år mistet den borgerlige regjeringen makten til Ap, Sp og SV.

annonse

Norge

Nå roser Solberg den avtroppende tyske forbundskansleren.

– Mitt forhold til Merkel er at hun utvilsomt er verdens mektigste dame. Hun har evnen til å ta nye oppgaver og jobbe innstendig med å finne nye løsninger. Hun er ikke en stor retoriker, men hun er veldig troverdig, sier Solberg til TV 2.

annonse

Solberg håper Merkel tar turen til Norge nå som hun får mindre å gjøre.

– Det kan også være at hun får litt mer tid til å reise rundt. Vi har snakket i mange år om at hun kan komme til Norge, for å se mer av landet. Bergen er så klart det fineste stedet å vise frem, forteller statsministeren til TV 2.

Solberg har fått sjansen til å snakke om Bergen til Merkel tidligere, som du kan se i følgende videoklipp:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon