- Resett - https://resett.no -

Frankrike strammer inn visumtilgang for afrikanere

Frankrike reduserer antall visum som gis til folk fra Algerie, Marokko og Tunisia.

President Emmanuel Macron har beordret at antall visum som utstedes til Algerie og Marokko blir halvert fra 2020-nivået, og at det blir redusert med en tredel for Tunisia, ifølge NTB.

Paris anklager de tidligere franske koloniene for ikke å gjøre nok for å ta imot migranter som har tatt seg ulovlig til Frankrike.

annonse

– Det er en drastisk beslutning, men den er nødvendig fordi disse landene nekter å hente tilbake statsborgere som vi ikke ønsker eller ikke kan ha i Frankrike, sier regjeringens talsmann Gabriel Attal til radiostasjonen Europe 1, som opplyser at Macron tok beslutningen for en måned siden etter at et diplomatisk fremstøt overfor de tre nordafrikanske landene ikke førte frem.

– Det var dialog, det var trusler. I dag iverksetter vi truslene. Vi håper at svaret vil bli mer samarbeid med Frankrike, slik at vi kan anvende immigrasjonsreglene våre, sier Attal.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474