En Libysk kvoteflyktning med norsk pass drepte en NAV-ansatt i forrige uke. NRK omtaler han som "norsk statsborger".
annonse
annonse

NAV-drapsmannen blir omtalt som «norsk statsborger».

Forrige mandag gikk en mann amok på et NAV-kontor i Bergen, og drepte en 57 år gammel kvinne med kniv. Kvinnen var ansatt i NAV.

I hovedstrømsmediene har det ikke blitt mye skriverier rundt drapsmannen. Nå har både VG og NRK frigitt navn på kvinnen som omkom.

annonse

Kvinnen heter Marianne Amundsen og ble 57 år gammel. I NRKs artikkel mandag er det ingen informasjon om drapsmannen, men de omtaler ham som norsk.

«Gjerningsmannen er en norsk statsborger (39). Han er fengslet i fire uker, sikta for drap og grov kroppsskade», skriver NRK.

Heller ikke VG ønsker å offentliggjøre flere opplysninger om drapsmannen.

annonse

«En mann i 30-årene er siktet for drap på Amundsen, samt grov kroppsskade mot hennes kollega Ida Aulin. Mannen ble i forrige uke varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud samt medieforbud i to uker», skriver VG.

Stengte kommentarfelt

Avdelingsleder Marianne Amundsen (57) ble drept i knivangrepet på et Nav-kontor i Bergen forrige uke. Foto: Ole Myklebust Amunden / NTB

Drapsmannen kom til Norge som kvoteflyktning i 2012 fra Libya. I 2019 ble han belønnet med norsk statsborgersskap. To år senere tok han med seg kniv på NAV-kontoret i Bergen og begikk et drap.

Resett har tidligere skrevet om stillheten i mediene om drapsmannens bakgrunn. På sosiale medier har mange reagert.

– Hvorfor får vi aldri høre om drapspersonene av utenlandsk opprinnelse? Noen som husker Philip Manshaus og hvor kjappe mediene var å publisere bilde av ham? Hvor er navn og bilde av drapsmannen i denne saken?, spurte en person i NRKs kommentarfelt på Facebook.

– Jeg skrudde på Dagsrevyen for å høre hvem denne knivstikkeren var. Tror du de nevnte noe om hans bakgrunn? Nei! Ikke ett ord om at han var innvandrer, skrev en annen.

I Dagbladets kommentarfelt kom det så mye kritikk at de valgte å stenge kommentarfeltet.

Resett publiserte i forrige uke en oversikt over drapssaker i trettiårsperioden 1991-2018 hvor gjerningspersonen har hatt utenlandsk bakgrunn.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon