En stor eksplosjon har inntruffet i et leilighetsbygg sentralt i Göteborg. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / NTB
annonse
annonse

Det har vært en stor eksplosjon i en bygning i Annedal i Göteborg.

Fire personer er alvorlig skadd, og minst 16 personer er brakt til sykehus som følge av en eksplosjon i en bygård sentralt i Göteborg. Der er én mann i 50-årsalderen og tre kvinner i 60-, 70- og 80-årsalderen. I tillegg har det kommet inn 12 personer med varierende, men lettere skader, deriblant ett barn.

Aftonbladet har snakket med alarmsentralen, som melder at til sammen 23 personer er kjørt til sykehus.

annonse

– Vi har transportert mellom 20 og 25 til sykehus på morgenkvisten, sier en innsatsleder til Sveriges Radio.

Det velter store mengder røyk ut av bygården. Foto BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / NTB

Mellom 100 og 200 personer måtte evakueres.

Ifølge politiet er det innledet etterforskning om såkalt allmennfarlig ødeleggelse, og skadeomfanget er uklart.

annonse

I 13-tiden oppga redningstjenesten at brannen skal være under kontroll, drøyt åtte timer etter eksplosjonen.

Firte seg ned med laken

En beboer på stedet forteller at flere mennesker firet seg ned fra sine leiligheter ved hjelp av laken i Annedal sentralt i Göteborg. Mange beboere er også blitt hentet ut av brannvesenets stigebiler.

– Det har kommet mye røyk inn i leiligheter, sier Lars Jostelius fra redningstjenesten til TT.

Et førtitall evakuerte har samlet seg i en kirke i nabolaget, hvorav noen kom i morgenkåpe. Flere politifolk har dratt dit for å samle inn vitneforklaringer, mens Göteborg kommune tilbyr krisehjelp og klær. Det er uklart hvor mange som måtte evakueres, men det kan ifølge svenske medier dreie seg om mellom 100 og 200 personer, skriver NTB.

Politiet etterforsker

Nødetatene sendte minst 17 enheter til stedet, tolv av dem ambulanser. Eksplosjonen fant sted i 5-tiden tirsdag og forårsaket en større brann. Både oppganger, garasje og leiligheter ble fylt med røyk.

Expressens reporter beskriver at området er i nærheten av flere universitetsbygg i Göteborg, og dessuten nær der kollektivtrafikken passerer.

– I øyeblikket ser vi ingen naturlig årsak til eksplosjonen. Det er ingenting naturlig som har eksplodert, sier politiets talsmann Christer Fuxborg i Göteborg.

Fuxborg svarte ja på spørsmål om eksplosjonen kan stamme fra noe som er plassert på stedet, og opplyste at politiet «holder på å undersøke om det finnes et potensielt mål», ifølge Göteborgs-Posten.

annonse

NTB skriver at politiet foreløpig ikke har noen indikasjoner på at det skal være bosatt noen på stedet som har en form for trusselbilde mot seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon