Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin sier regjeringen stenger seks moskeer, og at den har bedt om å få oppløse to organisasjoner. Flere organisasjoner vil bli begjært oppløst, varsler han. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
annonse
annonse

Frankrike stenger seks moskeer og tvangsoppløser flere grupper som mistenkes for å produsere radikal, islamistisk propaganda.

89 moskeer har blitt flagget av etterretningstjenesten og mistenkt for å være radikale, og det ble besluttet å stenge seks av moskeene, ifølge innenriksminister Gérald Darmanin.

Forleggeren Nawa og en organisasjon kjent som Ligue de défense noire africaine (LDNA), på norsk omtrent «forsvarsliga for svarte afrikanere», blir også tvangsoppløst av myndighetene.

annonse

Ifølge Darmanin har Nawa oppfordret til jødeutryddelse og til å gjøre steining av homofile lovlig, og LDNA, som organiserte en demonstrasjon mot politivold foran den amerikanske ambassaden i Paris i fjor, «oppfordrer til hat og diskriminering».

Samuel Paty. Foto: Thomas COEX / AFP

– I løpet av det neste året vil ti andre organisasjoner bli mål for begjæringer om oppløsning, fire av dem neste måned, sier Darmanin.

Kollektivet mot islamofobi i Frankrike (CCIF), er allerede oppløst av myndighetene i landet.

annonse

Etter drapet på læreren Samuel Paty i oktober i fjor har regjeringen strammet kraftig til, og den franske nasjonalforsamlingen godkjente i februar en lov som skal bekjempe ekstremisme og islamistisk separatisme.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon