23 personer måtte fraktes til sykehus etter eksplosjonen i en bygård sentralt i Göteborg tirsdag morgen. Torsdag leter politiet etter en mistenkt 55 år gammel mann i byen. Foto: BJØRN LARSSON ROSVALL/TT / NTB
annonse
annonse

Store politistyrker deltar i jakten på en 55-årig mann som er mistenkt for å stå bak eksplosjonen i en boligblokk i Gøteborg, melder NTB.

Han skal ha rettet en bombetrussel til det svenske nødnummeret. Den nasjonale bombegruppen er koblet inn.

– På det nåværende tidspunktet håndterer vi dette som en reell trussel, sier talskvinne Anna Göransson i politiet til Expressen ved 15.30-tiden.

annonse

Ifølge flere svenske aviser leter politiet etter mannen på en adresse som de har knyttet til den mistenkte 55-åringen, hvor det blant annet er et legekontor som ble evakuert torsdag ettermiddag. Politi og helsepersonell er på plass utenfor den aktuelle adressen.

Ifølge Expressen/ GT delte mannen leilighet med sin mor i bygården i Annedal sentralt i Gøteborg hvor en kraftig eksplosjon ble utløst tirsdag morgen. De to skal ha blitt truet med utkastelse i flere måneder. Vedtaket skulle settes ut i livet samme dag som eksplosjonen inntraff.

Politiets etterforskere opplyser at mannen er siktet og etterlyst.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon