Fotomontasje: Lan Marie Berg i Olav V gate / Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Lan Marie Berg fra MDG vil ha flere partier med på å danne en «grønn blokk».

– En AP/SP-regjering betyr at alle miljøengasjerte partier på Stortinget bør danne en grønn blokk for felles miljøkrav. Jonas og Trygve kan ikke få flertall for noe budsjett som ikke møter klima- og naturkrisen, skriver Oslo-politikeren Berg på Twitter, og etterlyser støtte fra flere partiledere:

– Er dere enige, Audun Lysbakken, Bjørnar Moxnes, Olaug Bollestad, Guri Melby?

annonse

Les også: Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

Den «grønne blokken» skal bestå av MDG, SV, Rødt, Venstre og KrF. De fem partiene har til sammen 35 mandater. Avisa Oslo har forsøkt å kontakte Berg uten å få svar. Men de fikk en epost fra Rasmus Hansson.

Fotomontasje: Rasmus Hansson / Mariam Butt / NTB / Sveinung Rotevatn / Torstein Bøe / NTB

– Framtidas norske næringsliv og arbeidsplasser er avhengige av at den nye regjeringen tar lange skritt i grønn retning. Barn og natur er avhengige av at en ny regjering virkelig tør å sette miljøet først. Sammen med MDG kan SV, V, KrF og R faktisk få dette til å skje, sier han, og legger til: 

annonse

– Støre lovte i valgkampen at han vil gjøre alt han kan for framtiden til barnebarna sine, jeg håper han husker det løftet når han nå setter seg ned sammen med Senterpartiet.

Sveinung Rotevatn avviser forslaget. 

– Det er en meningsløs tankegang. Spørsmålet er ikke om det er en sånn blokk eller en sånn blokk. Spørsmålet er om du vil kaste regjeringa som sitter eller ikke.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon