Denne ulven befinner seg trygt på Langedrag, men tre av dens artsfrender i Värmland står i fare for å bli skutt av svenske jegere i perioden fra januar til 15. februar. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Svenske fylkesmyndigheter har bestemt at opp til 33 ulver, hvorav tre som befinner seg i Värmland – et territorie delt mellom Norge og Sverige – kan bli skutt fra årsskiftet og frem til 15. februar.

Ifølge det svenske naturverndirektoratet har ulvebestanden i de svenske skogene økt med rundt 8 prosent siden forrige vinter. De anslår at det er nærmere 400 ulver i svenske skoger og det er i Värmland, Örebro, Västmanland, Dalarna, Gävleborg, Jämtland og Västernorrlands, svenskene skal få drive med lisensjakt fra nyttårsskiftet og frem til senest 15. februar.

Et av disse territoriene er delt mellom Värmland og Norge der tre ulver kan bli felt. Det gjelder det såkalte Rømskog-reviret, som også norske rovviltnemnder vil åpne for jakt på.

annonse

Nettstedet til Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk, som jobber for reduserte rovdyrbestander i Norge, skriver at avgjørelsen i Sverige vil få konsekvenser for de norske rovviltnemndene vurdering. De norske rovviltnemndene har ventet på klarsignal fra svensk side.

– Det å ta ut denne flokken har jo vært noe nemndene også har vedtatt tidligere år. Nå må vi i nemndene foreta et vedtak. Deretter kommer saken til å gå sin gang med klagebehandling før det til slutt blir Klima- og miljødepartementet som fatter den endelige avgjørelsen, sier Lise Hagen Rebbestad, som er leder i rovviltnemnda i region 4.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon