) Glen Kamara of Rangers on the ball with Michal Sacek of Sparta Prague during the Europa League match at the Generali Ceská Pojistovna Arena, Prague. Foto: Kirk O'Rourke/Rangers FC/Shutterstock
annonse
annonse

Å bue på motstanderen er normalt på fotballkamper. Men ettersom de ble buet på en mørkhudet fotballspiller torsdag kveld, hevder en britisk journalist at det dreide seg rasisme.

NTB skriver fredag morgen at «Rangers-spiller Glen Kamara ble buet på av skolebarn gjennom hele kampen, før han ble utvist i 0-1-tapet borte mot Sparta Praha torsdag», og at «mange reagerer sterkt».

Nyhetsbyrået har hentet frem en Twitter-melding fra den kvinnelige journalisten Emma Dods som kaller buingen for «motbydelig» og «rasistisk».

annonse

– Glen Kamara blir buet ut og mye mer enn en annen spiller i kveld mot Sparta Praha. På et stadion fullt av barn. Tenk på det. Motbydelig, skrev hun og la til hashtaggen #Notorascism.

– Ikke rasisme

annonse

I kommentarfeltet er det imidlertid mange som reagerer på at buingen blir omtalt som rasisme.

En person minner den kvinnelige journalisten på at Rangers-spillerne spilte grisete i oppgjøret mot Sparta-rival Slavia tidligere i år, og at dette er grunnen for at Sparta-fansen buet på Kamara.

– Ikke se etter rasisme i dette tilfellet. Dette hadde ingenting å gjøre med hudfargen hans. Jeg antar at folk bare husker hvor forferdelig Roofe, Kamara og hele Rangers var mot Slavia. Ikke let etter en sensasjon her. Og tenk deg om to ganger, skrives det.

Også andre reagerer.

– Buing har ingenting med rasisme å gjøre! Har det noen gang gått opp for deg at fansen bare hater Kamara? Ikke for fargen på huden hans, men for det han gjorde i Slavia-Rangers kampen. Har du aldri buet mot en spiller du ikke likte? Hvis ikke, har du ingen anelse om hva fotball handler om.

Spilte stygt

Flere har også lagt ved bilde av Rangers-kampen mot Slavia Praha i mars der Rangers måtte avslutte med ni mann etter to utvisninger.

annonse

Et bilde viser hvordan en Rangers-spiller setter knottene i ansiktet på Slavia Prahas keeper, som måtte forlate banen på båre.

I den kampen hevdet Kamara at han ble utsatt for rasisme av Slavia-spillerne.

Rangers’ English striker Kemar Roofe (C) is sent off for this challenge on Slavia Prague’s Czech goalkeeper Ondrej Kolar (L) during the UEFA Europa League Round of 16, 2nd leg football match between Rangers and Slavia Prague at the Ibrox Stadium in Glasgow on March 18, 2021. (Photo by Andrew Milligan / POOL / AFP)

NTB legger til i sin artikkel at den mørkhudede fotballspilleren Kamara ble utvist etter 74 minutter og at dette «ble møtt med full jubel fra barna på tribunen».

NTB har ikke tatt med noen av de mange kommentarene som er blitt skrevet under rasisme-anklagen fra den britiske journalisten, i sin sak.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon