- Resett - https://resett.no -

Frp-politiker fikk etterlønn fra Stortinget mens han drev eiendomsvirksomhet

Stortingets regler sier at det ikke gis etterlønn ved etablering av egen virksomhet. Frps Per Roar Bredvold fikk over 700.000 kroner mens han drev med eiendom.

Per Roar Bredvold gikk ut av Stortinget i 2013 etter 16 år som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet i Hedmark.

Ifølge Dagens Næringsliv [1] mottok Bredvold over 700.000 kroner i ytelser fra Stortinget i 2013 og 2014. Det skjedde samtidig som Bredvold etablerte et eiendomsselskap, som blant annet driftet Vålersenteret i Innlandet som han kjøpte sammen med en partner.

annonse

Representanter kan få etterlønn når de går ut av Stortinget, men ifølge reglene gis det ikke etterlønn ved etablering eller ny oppstart av egen virksomhet.

Bredvold begynte først å drive med eiendomsvirksomhet allerede på 80-tallet.

– Vi anser ikke dette som en oppstart, men som en videreføring av allerede eksisterende virksomhet innenfor samme næring, nemlig fast eiendom. For øvrig sto min partner siden 1999 for arbeidet med de eiendommer vi har og hadde felles, sier Bredvold til Dagens Næringsliv.

annonse

Han sier at etterlønnsperioden ble brukt på studier og beskriver det aktive engasjementet i 2013 og 2014 i eiendomsselskapet som «minimalt». Han fikk heller ikke lønn fra senterselskapet.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier at de vil undersøke saken om Bredvolds etterlønn nærmere.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474