En polsk soldat går forbi et piggtrådgjerde under bygging på grensen til Hviterussland i Zubrzyca Wielka nær Bialystok, i det østlige Polen 26. august 2021. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

Polens nasjonalforsamling vil forlenge unntakstilstanden for grenseområdet mot Hviterussland.

– Underhuset stemte for å forlenge unntakstilstanden på Polens grense til Hviterussland idet det ulovlige migrasjonspresset fortsetter å øke, iscenesatt av det hviterussiske regimet i et forsøk på å destabilisere EU, skriver underhuset offisielle Twitter. 

Polens president Andrzej Duda ville ha en 60 dagers forlengelse, skriver NTB.

annonse

– Dessverre øker presset ved grensen, sa han etter et møte med innenriks- og forsvarsministrene, samt ledelsen for landets grensevaktstyrke.

Les også: La oss hjelpe migrantene på Lesvos – HJEM (+)

En gruppe flyktninger har levd i en måneds tid i ingenmannsland på grensen mellom Polen og Hviterussland. Bare i september har 3.200 mennesker forsøkt å krysse grensen ulovlig. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Organisasjoner derimot advarer om en humanitær katastrofe ved grensen. Migranter fra Midtøsten strømmer på og forsøker å ta seg inn i EU. Flere har mistet livet. Polen anklager Hviterussland for å bruker migranter til å skape en krise. 

annonse

Unntakstilstanden innebærer også at hjelpeorganisasjoner eller journalister ikke får lov til å gå inn i området.

Aldri før har så mange båtmigranter forsøkt å svømme i land (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon