Annalena Baerbock og Robert Habeck, de to lederne av De Grønne i Tyskland, ankommer et landsstyremøte i partiet i Berlin for å drøfte kommende regjeringsforhandlinger. Foto: Kay Nietfeld / DPA via AP / NTB
annonse
annonse

Det er bestemt at De Grønne i Tyskland skal sende regjeringsavtalen de eventuelt fremforhandler ut til avstemning blant partiets 120.000 medlemmer.

Betingelsene for en slik avstemning er allerede en del av partiets regler, sier partiets generalsekretær Michael Kellner, ifølge nyhetsbyrået DPA. En slik avstemning kan gjennomføres i løpet av to uker.

De Grønne ble Tysklands tredje største parti ved valget forrige helg. De går i forhandlinger med sosialdemokratene SPD søndag. Tirsdag blir det også forhandlinger med kristeligdemokratene.

annonse

Denne uken har De Grønne dessuten hatt møter med høyreliberale FDP. Verken SPD eller kristeligdemokratene kan danne flertallsregjering uten både De Grønne og FDP.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon