Grønland politistasjon på politihuset i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Diskrimineringsnemnda har gitt en romkvinne medhold i at hun ble diskriminert på grunn av etnisitet.

Hennes bakgrunn var tema da hun ble oppsøkt i sin leilighet av tre polititjenestepersoner, skriver Utrop. Nemnda sier at politiet påla kvinnen å ha ro i leiligheten etter klokka 21, til tross for at den opprinnelige meldingen om voldsutøvelse var grunnløs.

Romkvinnen ble også advart om at ny utrykning ville føre til anmeldelse og pågripelse samt melding til barnevernet. Oslo-Politiet vedgår at det ikke var hjemmel for pålegget, men de er uenig i at det er brudd på diskrimineringsregelverket.

annonse
Politihuset på Grønland i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Når nemnda likevel kom til at kvinnen var diskriminert, hadde dette sammenheng med at tjenestepersonene kalte henne «sigøyner» og generelt gjorde kvinnens etniske bakgrunn relevant, i en sak som i utgangspunktet handlet om noe annet, heter det i en pressemelding.

Rom-kvinne tiltalt for drapstrusler mot kvinnelig politibetjent (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon