Næringsministeren Iselin Nybø åpnet og døpte den norske paviljongen på verdensutstillingen i Dubai. Den norske paviljongen har hav som hovedtema og er kalt opp etter kvinnesaksforkjemper Betzy Kjelsberg. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet / NTB
annonse
annonse

Den norske paviljongen på verdensutstillingen i Dubai ble mandag åpnet av næringsminister Iselin Nybø (V). Norges hovedtema i år er hav.

Den norske paviljongen, som er formet som et skip, er kalt opp etter kvinnesaksforkjemperen Betzy Kjelsberg.

– Vi har valgt å kalle opp skipet etter politikeren Betzy Kjelsberg for å fremheve at respekt for kvinners rettigheter og arbeidstakerrettigheter er en forutsetning for bærekraft, sier Nybø.

annonse

Kjeldsberg (1866–1950) var politiker og den første kvinnelige fabrikkinspektøren i Norge. Hun var også oldemor til tidligere Frp-leder Siv Jensen.

– Et produkt som er produsert under dårlige arbeidsforhold, kan aldri være bærekraftig, uansett hvor lave utslippene er. Derfor er det viktig at vi setter fokus på arbeidstakeres rettigheter gjennom deltakelsen vår her på verdensutstillingen, sier næringsministeren.

Temaet for utstillingen i Dubai er «Connecting minds, creating the future», med mål om å møte FNs 17 bærekraftmål. Norge har valgt å ha bærekraftmål 14 om bevaring og bærekraftig bruk av hav og marine ressurser som tema.

annonse

Verdensutstillingen i Dubai skulle arrangeres i 2020, men ble utsatt grunnet pandemien. Den finner sted fra 1. oktober til 31. mars neste år. Over 190 land og organisasjoner deltar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon