Eksplosjonen i en boligblokk i Annedal sentralt i Göteborg tirsdag forrige uke førte til en kraftig brann. En 55-åring er etterlyst i saken. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT via AP / NTB
annonse
annonse

Politiet aksjonerte i helgen mot en norsk luksusvilla i jakten på en mann som er mistenkt for å stå bak eksplosjonen i Göteborg forrige uke.

Den mistenkte er en 55 år gammel mann som er siktet for blant annet grov allmennfarlig ødeleggelse. Han ble også etterlyst internasjonalt.

Allerede lørdag gjennomførte imidlertid norsk politi i samarbeid med sine svenske kolleger en aksjon mot en adresse i Norge, skriver Expressen.

annonse

Politiet trodde et livstegn fredag koblet bombemannen til Oslo, noe som førte til aksjonen mot en villa i et av Oslos mest eksklusive områder.

Men bombemannen ble ikke funnet.

Den nåværende eieren av boligen, en fremgangsrik norsk forretningsmann, sier til Expressen at han ikke har hatt noe kontakt med siktede.

annonse

– Jeg har blitt ringt opp av politiet og kunne fortelle dem at denne mannen ikke er å finne i huset. Etter det jeg har forstått har han vært registrert på adressen for 20 år siden eller noe sånt, men jeg vet ingenting mer. Han er absolutt ikke der, sier han.

Den tidligere eieren av boligen, også han en norsk forretningsmann, bekrefter at han leide ut en del av huset til bombemannen for mange år siden.

– Han leide en leilighet av meg i mange år, så det er klart jeg har møtt ham. Han sa han var skipsmegler, sier han.

Den siktede meldte aldri flytting fra adressen, så det fortsatte å komme post til ham lenge etter at han forlot leiligheten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon