Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, presenterer en midlertidig løsning for å heve gjeldstaket fram til desember. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
annonse
annonse

Republikanerne i Kongressen i Washington D.C. foreslår en midlertidig løsning som skal sikre at statsapparatets gjeldstak blir hevet fram til desember.

Dette opplyser republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, ifølge Reuters.

Det betyr at det vil være mulig for staten å oppta ny gjeld og betale gjeldsforpliktelser frem til desember.

annonse

Det dreier seg om et kompromiss som republikanerne nå går med på for å løse opp den fastlåste situasjonen. Forslaget fra republikanerne kan avverge en nedstenging i statsapparatet om to uker.

McConnells plan vil åpne for å vedta en hasteforlengelse så fort som mulig. Det innebærer kun en utsettelse av problemet til desember, men vil gi demokratene tid nok på seg til å forberede en mer langsiktig løsning.

– For å beskytte amerikanerne fra en demokrat-skapt krise helt på tampen, vil vi gjøre det mulig for demokratene å bruke normale prosedyrer for å få gjennom hastevedtak om å heve gjeldstaket, koblet til et bestemt pengebeløp, for å dekke for de nåværende utgiftene til desember, sier McConnell.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon