Bernardo Cueva på treningen til A-landslaget i fotball på Ullevål stadion, før VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro. Foto: Annika Byrde / NTB
annonse
annonse

Norge får en tøff oppgave mot Tyrkia. Mange av de største norske fotballprofilene må stå over kampen grunnet skader, men landslagstrener Ståle Solbakken har et håp i ermet;  dødballtreneren Bernardo Cueva.

I går fikk dødballeksperten Cueva sitt første møte med spillerne ute på banen. Solbakken har store forventninger til den innleide Brentford-treneren og håper Cueva kan gi det norske laget en fordel i kampen mot Tyrkia. Cueva ble ansatt i Brentford i fjor høst og klubben har vært blant de beste klubbene i Europa på dødball.

– Brentford og Midtjylland har vært de to klubbene i Europa de siste fem årene som har de klart beste resultatene og scorer flest mål på dødball. Beviset på det er at Brentford mistet sin første store ekspert til Guardiola, og så hentet dem en til og han tok Arteta, så Martin (Ødegaard) er jo kjent med hva de har trent på, sa Solbakken på dagens pressekonferanse.

annonse

Solbakken er glad for at landslaget nå har en mann til å fokusere på dødball.

– Det er ikke noe hokus pokus der, men det er en mann som jobber med detaljer på det her og det frigjør energi fra meg. Hvis du tar EM i sommer så var det 142 mål og 40 av dem kom på dødball, så det er en vesentlig del av spillet fortsatt, sier Solbakken.

Kampen mot Tyrkia blir viktig for Norge i kampen om å kvalifisere seg til VM i Qatar i 2022. Norge har like mange poeng som gruppeleder Nederland, mens Tyrkia følger to poeng bak. Med andreplassen kan Norge nå VM etter omspill, men tredjeplass holder ikke til VM-spill.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon