Dag-Inge Ulstein er enn så lenge utviklingsminister, men vil de neste fire årene sitte på Stortinget. Hans eget fylkeslag mener han bør bli Kristelig Folkepartis nye leder. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
annonse

Dag-Inge Ulstein bør bli ny KrF-leder, mener fylkesstyret i både Vestland og Vestfold og Telemark. Ulstein har nå fire fylkeslag i ryggen.

Fylkesstyret i Vestland KrF mener at. Dag-Inge Ulstein bør bli ny leder for Kristelig Folkeparti, ifølge NRK. Det gjør nå også Vestfold og Telemark, ifølge NTB.

Ulstein får dermed støtte fra eget fylkeslag i kampen om toppvervet etter Kjell Ingolf Ropstads avgang.

annonse

– Ulstein er en samlende kandidat som vi mener har evne til å mobilisere bredt. Han har evne til å skape begeistring og levere viktige politiske gjennomslag for KrF, sier fylkesleder Morten Helland til NTB.

Ulstein kan styrke partiets eierskap til saker som fattigdomsbekjempelse både ute og hjemme, omfordeling, klima og næringspolitikk, mener Vestland KrF. Fylkesstyret mener også at fungerende partileder Olaug Bollestad bør være med i partiledelsen, legger Helland til.

Også fylkeslagene i Møre og Romsdal og Agder har spilt inn Ulsteins navn til valgkomiteen i den første høringsrunden.

annonse

Bollestad har fått støtte fra sitt eget fylkeslag Rogaland. Oslo og Trøndelag har spilt inn begge de to stortingsrepresentantene som kandidater til ledervervet, og Trøndelag trekker i tillegg frem tre KrF-ere, som ikke sitter på Stortinget: Hans Olav Syversen, Øyvind Håbrekke og Jorun Lossius.

Ledervalget skjer på KrFs ekstraordinære landsmøte 13. november.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse