Justisminister Monica Mæland (H) ønsker å gi PST lov til å lagre åpent tilgjengelig informasjon fra internett i opptil 15 år. Forslaget til lovendring sendes snart ut til høring. Foto: Ali Zare / NTB
annonse
annonse

Forslaget med gi PST lov til å lagre åpent tilgjengelig informasjon fra internett i opptil 15 år er noe av det siste Monica Mæland foretar seg som justisminister. 

Etter dagens regelverk har ikke Politiets sikkerhetstjeneste (PST) lov til å lagre slik informasjon fra for eksempel nettavisartikler, åpne offentlige registre, åpne diskusjoner i sosiale medier, kommentarfelt og blogger, skriver NRK.

Advokatforeningen er skeptisk

annonse

– Ut fra det som er beskrevet nå så vil dette blant annet omfatte alt hva vi vanlige mennesker skriver i kommentarfelt, på Facebook eller andre steder hvor man har løpende debatter. Med dagens teknologi vil PST kunne skrape og systematisk lagre alt det som blir skrevet av oss alle i en database hos seg. Det er jo opplagt ganske voldsomt, sier Jon Wessel-Aas som er leder av Advokatforeningen til NRK.

Han sier folk da må regne med at alt de skriver i et kommentarfelt, mer eller mindre veloverveid, vil bli lagret hos PST.

Høringsfristen er satt til 7. januar neste år.

annonse

Les også: Oslopolitiet kurses i «flerkulturell kompetansebygging», foreløpig uklart om islam og klankultur står på pensum (+)

Ny asylrute til Norge avslørt og stoppet av Politiets utlendingsenhet (PU) (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon