Akhenaton de Leon. Skjermbilde: YouTube
annonse
annonse

Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) krever en innføring av kvitteringsordning ved politikontroller. De hevder at kontrollene oppleves som alt annet enn høflige og profesjonelle.

– Vi ber AP og SP i Hurdal om å innføre kvitteringsordning ved politikontroller, skriver Akhenaton de Leon i Vårt Oslo. Han er Daglig leder av Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering og sier at politiets kontroller er skadelig for samfunnet: 

– Etnisk profilering er skadelig for samfunnet. Etter å ha blitt kontrollert for ente gang, så er konklusjonen for mange at politiet ikke bare er uprofesjonelle, men også huser fordomsfulle og rasistiske holdninger. 

annonse

Les også: Oslopolitiet kurses i «flerkulturell kompetansebygging», foreløpig uklart om islam og klankultur står på pensum (+)

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

OMOD mottar årlig 2 040 000 kroner i statsstøtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Organisasjonen ledes av Akhenaton Oddvar de Leon, en norsk antirasismeaktivist som var med på å etablere OMOD i 1992. 

– De kontrollerte sitter igjen med en følelse av avmakt og fortvilelse; hvorfor meg? skriver Akhenaton de Leon, og legger til: 

annonse

– Overkontroll skaper kontrollslitasje, frustrasjon og fremmedgjøring og, i ytterste konsekvens, radikalisering. Dette er ikke ønskelig for noen.


Les også: Politiet er bekymret for den alvorlige kriminaliteten i Oslo, men unnlater å fortelle hvem som står bak (+)

Han ber Arbeiderpartiet og Senterpartiet om å følge Oslo Arbeiderparti og byrådet i Oslos eksempel og nedfelle kvitteringsordningen i regjeringsplattformen.

– Etnisk profilering er skadelig for samfunnet og et nasjonalt anliggende. Derfor mener vi at dette er noe som hører til i deres regjeringsplattform.

Politiet mener «hat/sinne» mot «etnisk norske gutter» er et mulig motiv for ransbølge i Oslo (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon