Nestleder Ola Borten Moe (Sp) pekes på som ny forsvarsminister av tidligere forsvarssjef Harald Sunde. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Senterparti-medlem og tidligere forsvarssjef Harald Sunde vil ha partiets nestleder Ola Borten Moe som ny forsvarsminister.

– Ola Borten Moe er absolutt en god kandidat til å bli forsvarsminister. Han er klok, uredd og modig. Han oppfatter sakens kjerne umiddelbart, sier Sunde til Vårt Land.

Sunde var forsvarssjef fra 2009 til 2013. Han meldte seg inn i Senterpartiet i 2017 og har de siste årene fungert som en slags uformell rådgiver for partileder Trygve Slagsvold Vedum, skriver avisen.

annonse

– Jeg og Trygve Slagsvold Vedum har kjent hverandre i 15 år. På det meste snakker vi sammen flere ganger i uken. Jeg stiller opp fordi forsvar er viktig for meg, og jeg mener Sp har den beste politikken på feltet. Jeg håper inderlig at Sp får forsvarsministeren, sier Sunde, som av Kapital og VG har blitt omtalt som en joker til forsvarsministerposten.

Men når Vårt Land spør 67-åringen om det er aktuelt for ham, bryter han ut i latter.

– Nei, nei, nei. Det er helt uaktuelt. Jeg er en gammel mann. Det finnes dyktige nok politikere som kan bekle de posisjonene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon