- Resett - https://resett.no -

Lanserte bok om islam – politiet stilte med vakthold

Lily Bandehy er aktuell med en ny bok, kalt «Kvinner i Islam», som hun lanserte på Nasjonalbiblioteket tirsdag 5. oktober. Til stede var også politiet.

Det var et stort lokale som ble fylt opp med kjente og mindre kjente mennesker. Blant dem var politiker og forfatter Jan Bøhler.

Hele rommet var fylt opp og det var få ledige stoler.

annonse
Lily Bandehys boklansering. Foto: Shurika Hansen

Stemningen var spent, noe politivaktholdet understreket. Det er kanskje surrealistisk at politiet må beskytte en boklansering i Norge, men deres tilstedeværelse gir trygghet og ro. Hvem er det vi blir beskyttet mot?

Fra scenen ble det fortalt om boken. I panelet satt forfatter Halvor Tjønn, Shabana Rehman og Lily Bandehy selv.

Utfra hva som kommer frem i Bandehys bok, har politiet grunn til å bekymre seg. Lily Bandehy (71) er en flyktning fra islam. Hun kom til Norge fra Iran i 1988.

annonse

Kvinnens posisjon i islam blir avkledd. Det blir også profeten, som analyseres for sin relasjon til ammemor, blant annet. Publikum sitter musestille og lytter vantro på noen av påstandene. Vers blir lest opp og reaksjonene er tydelige.

Å menneskeliggjøre Muhammed er en gjentagende setning. Muhammed skal ikke dyrkes, han er feilbarlig og skal ikke dyrkes, sier de fra scenen.

Hva skjer egentlig med islam dersom profeten Muhammed blir menneskeliggjort?
Muhammed blir beskrevet som en mann uten noen erfaring med kvinnelig omsorg. Siden han måtte forholde seg til en ammemor istedenfor sin egen mor, fikk han heller aldri nødvendig omsorg i oppveksten.

Islam blir rett og slett avkledd som en hyklersk religion. Ikke på en latterliggjørende måte, men på en informativ måte, som gjør Muhammed et menneske med menneskelige egenskaper som alle oss andre.

Farjam Movafagh. Foto: Privat

Resett har snakket med lederen i Sekulær allianse, samfunnsdebattant Farjam Movafagh. Han sier følgende til Resett når han blir spurt om hva han tenkte da han så politiet på arrangementet:

– Jeg tenkte at det var som forventet. Jeg har fulgt med på utviklingen en stund, sier han og fortsetter:

– Friheten vår forvitrer foran øynene våre, og at det er mange som ikke får det med seg.

Folk lar seg styre av frykt, istedenfor å stille opp solidarisk med de som de tunge løftene, mener Movafagh.

annonse

– Voldstrusler

– Det har skjedd en utvikling de siste årene. Når vi trenger politiet for å kunne lansere en bok som kan være kritisk mot kvinners rettigheter i islam betyr at ytringsfriheten er begrenset av voldstrusler, sier Lily Bandehy til Subjekt.no [1], og fortsetter:

– Da Westergaard døde jublet muslimske ungdommer i Europa og hele verden. Det samme skjer nå med Vilks bortgang. De jubler på sosiale medier. Jeg skriver bok hvorfor de jubler, og hva som er grunnen, sier hun.

Les også: Lily Bandehy: – Jeg er imot islam på grunn av min empati med muslimene som lider under islamsk undertrykkelse [2]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474