Nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) under konstituering av det 166. storting. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Avsløringene knyttet til pendlerboliger og etterlønn har bidratt til å svekke tilliten til politikere blant vanlige folk, mener nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap).

– Jeg tror vi må jobbe hardt for å gjenreise tilliten til Stortinget blant folk. Det har vært så mange saker nå som har bidratt til å svekke tilliten til norske politikere, sier hun til NTB.

Hansen frykter at  avsløringene skal føre til mer politikerforakt i Norge, og sier hun vil gjøre det til en hovedoppgave for det nye presidentskapet å ta tak i disse sakene. Hun ble valgt til ny stortingspresident i dag, det høyeste offentlige vervet etter kongen.

annonse

– Jeg tror vi må ha en grundig opprydning. Mye er allerede satt i gang, men vi må fullføre arbeidet, sier hun og fortsetter:

– Vi må nok ha en gjennomgang av de ordningene Stortinget har, slik at ikke det blir en oppfatning der ute av at vi har særdeles gode ordninger som andre ikke har. Folk skal kunne utøve arbeid som stortingsrepresentant, men vi skal ikke velte oss i goder.

Hansen overtar som stortingspresident etter Tone Wilhelmsen Trøen (55) fra Høyre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon