- Resett - https://resett.no -

Nyvalgt stortingspresident vil gjøre det til hovedoppgave å gjenreise tilliten

Avsløringene knyttet til pendlerboliger og etterlønn har bidratt til å svekke tilliten til politikere blant vanlige folk, mener nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap).

– Jeg tror vi må jobbe hardt for å gjenreise tilliten til Stortinget blant folk. Det har vært så mange saker nå som har bidratt til å svekke tilliten til norske politikere, sier hun til NTB.

Hansen frykter at  avsløringene skal føre til mer politikerforakt i Norge, og sier hun vil gjøre det til en hovedoppgave for det nye presidentskapet å ta tak i disse sakene. Hun ble valgt til ny stortingspresident i dag, det høyeste offentlige vervet etter kongen.

annonse

– Jeg tror vi må ha en grundig opprydning. Mye er allerede satt i gang, men vi må fullføre arbeidet, sier hun og fortsetter:

– Vi må nok ha en gjennomgang av de ordningene Stortinget har, slik at ikke det blir en oppfatning der ute av at vi har særdeles gode ordninger som andre ikke har. Folk skal kunne utøve arbeid som stortingsrepresentant, men vi skal ikke velte oss i goder.

Hansen overtar som stortingspresident etter Tone Wilhelmsen Trøen (55) fra Høyre.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474