MANGLER MAT: Lomvier i store antall er sett døde eller døende i Oslo den siste tiden. Denne krabaten ble avbildet ved Operaen 10. oktober 2021. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
annonse
annonse

Forklares med matmangel.

I hovedstaden den siste tiden er det funnet store antall døde og døende lomvier, ikke bare langs sjøen og i Oslo sentrum, men også i marka, melder Dagbladet.

NTBs fotograf fant minst ti døde og nesten døde like ved Operaen.

annonse

– Vi har fått inn en del meldinger. De ligger overalt nå, sier leder Håkan Billing i Ornitologisk Forening til Dagbladet.

Les også: Isbjørner må spise fugleegg for å overleve

Billing forklarer at det er matmangel på steder hvor de vanligvis oppholder seg, som gjør at den kritisk truede fuglearten nå trekker til og dukker opp i og rundt Oslo.

annonse

Noen år har det vært snakk om flere tusen døde fugler. Foreningen råder folk til å plukke opp svake fugler og sette dem ut i fjorden.

– Det viktigste er å få dem til sjøen. I ferskvann har de ingenting å gjøre. Hvis det er mat nok, og de ikke er for utsultet, så klarer de seg i sjøen, sier Billing.

Stritter imot obligatorisk ID-merking av katter: – Svært vanskelig (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon