Oslo kommunes biogassanlegg i Nes på Romerike behandler kildesortert matavfall (de grønne plastposene) fra Oslos innbyggere, men nå vurderer kommunen om anlegget skal selges. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Biogassanlegget på Romerike som produserer gass og gjødsel av matavfall fra innbyggerne i hovedstaden sto ferdig i 2012 og kostet Oslo kommune 520 millioner kroner.

Matavfallet i de grønne avfallsposene fra husholdningene i Oslo blir omgjort til biogass og gjødsel på anlegget og gassen benyttes som miljøvennlig drivstoff til Ruters busser og gjødselen brukes i det lokale landbruket, skriver NTB.

Les også: Byrådet lovet utslippsfrie busser: Nå vil Ruter bytte fra biodiesel til fossil diesel

annonse

Nå vurderer kommunen å selge.

Tall fra de siste fem årene viser at driften av anlegget har gått med rundt 100 millioner kroner i minus hvert eneste år.

– Byrådet er ikke tilfreds med hvordan biogassanlegget på Nes fungerer nå, skriver Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel, i en epost til Aftenposten.

MDG skulle plante 100 000 trær – har plantet 696

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon