Den polske regjeringen vil rette seg etter EUs rettsregler, heter det i en uttalelse fra landets utenriksdepartement. Det vakte stor oppsikt og forargelse i EU da landets grunnlovsdomstol denne uka slo fast at enkelte av EUs lover er i strid med den polske grunnloven. På bildet Polens utenriksminister Zbigniew Rau. Foto: Jens Schlueter / Pool Photo via AP / NTB
annonse
annonse

Dermed går regjeringen mot landets grunnlovsdomstol.

Landets grunnlovsdomstol slo tidligere denne uka fast at enkelte av unionens lover er i strid med den polske grunnloven, men avgjørelsen er ikke bindende med mindre den vedtas av regjeringen, skriver NTB.

– Alle forpliktelser som stammer fra både primær og sekundær EU-lov fortsetter å gjelde, og vil derfor bli respektert av Polen, heter det i uttalelsen, skriver Reuters.

annonse

Kommisjonen vurderte å sette i verk økonomiske straffetiltak mot Polen. «et angrep på unionen» kalte Frankrikes EU-minister vedtaket.

Les også: Krever at Polen innordner seg

Polsk domstol slår fast: EU-lover strider mot landets grunnlov

annonse

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon