KOORDINERT FRONT: SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes skal samle troppene i forhandlinger med Støre-regjeringen. Arkivbilde. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Fylkesnes får nøkkelrolle.

De drømte om en trepartiregjering bestående av Arbeiderpartiet, seg selv og Senterpartiet.

Men etter sonderinger i Hurdal ble det klart at håpet brast for Sosialistisk Venstreparti (SV), som isteden går i opposisjon og blir parlamentarisk støtteparti for Støre-regjeringen.

annonse

I denne forbindelsen har SV advart Støre-regjeringen mot å kjøre slalåm på Stortinget, det vil si hente støtte hos SV i noen saker og hos andre partier i andre saker.

Les også: Advarer mot brå renteheving: – Vil rasere familier (+)

For å sikre at de ikke blir lett bytte for taktikkeri, har SV nå opprettet et team som skal koordinere partiets forhandlinger med regjeringen.

annonse

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes blir leder for forhandlingsenheten, som skal sørge for en «spesialisert og dedikert» front mot regjeringen, skriver VG.

– Budsjettforhandlingene vil gå gjennom finansfraksjonen. Men som i alle saker av et stort omfang så vil jeg og enheten bistå og koordinere vårt arbeid inn mot forhandlingene. Det vil også gjelde budsjettforhandlingene, sier Fylkesnes til avisen.

Les også: Disse sa fra seg norsk statsborgerskap i 2020 (+)

SV følger dermed en modell som Vänsterpartiet, SVs svenske søsterparti, har lagt seg på.

Stritter imot obligatorisk ID-merking av katter: – Svært vanskelig (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon