Inger Støjberg i Folketingssalen på Christiansborg i København, i februar 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix/ NTB
annonse
annonse

– Vi er ute i ytterkanten av det som kan la seg gjøre.

Den tidligere Venstre-toppen Inger Støjberg, som nå er uavhengig representant i det danske Folketinget, har gått sammen med Dansk Folkeparti (DF) om et nytt lovforslag, som vil innebære en svært omfattende deportasjonsplan for tusenvis av innvandrere.

Det er første gang Støjberg og Dansk Folkeparti går sammen om et lovforslag.

annonse

Målet med forslaget er å utvise 70 prosent av en bestemt gruppe innvandrere innen 2030. Det gjelder dem som har gjort noe kriminelt, ikke kan dansk, eller som har vært arbeidsløse lenge. Støjberg og DF mener det dreier seg om en gruppe på 50 000 personer. Dette skriver Jyllands-Posten.

Les også: Redd Barna Norge protesterer mot at Danmark flytter asylmottak til Afrika

Kopi av klimalov

annonse

Hverken DF-leder Kristian Thulesen Dahl eller Inger Støjberg har oppgitt hvordan deportasjonene skal foregå, men Thulesen Dahl sier at lovforslaget er som en kopi av Danmarks klimalov, der klima er byttet med innvandrere.

Det er også uklart hvorvidt den foreslåtte loven vil ligge innenfor de internasjonale konvensjoner Danmark har skrevet under på, eller ratifisert.

– Det krever en nærmere granskning. Der er ingen tvil om at vi er ute i ytterkanten av det som kan la seg gjøre, sier Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Kan mer enn folk tror

DF-leder Kristian Thulesen Dahl. Foto: Francis J Dean/REX

Thulesen Dahl mener imidlertid at Danmark i utgangspunktet helt fint kan begynne å sende hjem tusenvis av personer med utenlandsk bakgrunn, uten at det er i strid med konvensjoner.

– Vi har lært av historien at man kan mer innenfor konvensjonene, enn hva man normalt starter med å få vite, sier han.

– Folketinget må med 90 mandater vedta hva vi vil. Så kan vi enten velge å ta kampen, hvis noen mener det er konvensjonsstridig – eller rette inn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon