En person ble skutt og drept på Mortensrud torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Denne uken ble en 20-åring skutt og drept utenfor en skole på Mortensrud. Nå advares det mot utviklingen i bydelen.

Filmskaper og aktivist Adel Khan Farooq skrev oppvekstromanen «Mine brødre» i 2016 der hovedpersonen er en ung norsk-pakistansk gutt på Mortensrud som dras mot radikale islamistiske miljøer.

– Når dette skjer igjen, med unge menn i samme bydel, får det alarmklokkene mine til å ringe. Vi må ta inn over oss alvoret i situasjonen, sier Adel Khan Farooq til Dagsavisen.

annonse

Han sier han blir trist, motløs og bekymret for det som skjer.

– Nå må vi spørre oss om: Hvorfor skjer dette? Hvorfor blir unge mennesker eksponert for våpen? Hvor kommer våpnene fra?

– Da jeg vokste opp på Mortensrud, var det flere muligheter for ungdom i bydelen, vi hang med hverandre på tvers av minoritetsgrupper. Bydel Søndre Nordstrand blir mer og mer segregert, sier Farooq.

annonse

– Ungdom på Mortensrud føler seg ikke sett og hørt. De føler seg ikke som en del av Norge. Og det er skummelt.

Han mener de holdes ute fra jobbmarkedet og at det er skummelt.

– De søker på stillinger, men når arbeidsgiver hører at de kommer fra Mortensrud eller Holmlia, får de ikke jobb. De blir frustrert, de har ikke jobb, de har ikke penger – til slutt er det eneste de kjenner livet på gata, der samfunnets normer ikke gjelder. Dette er en tikkende bombe, sier han.

Oslopolitiet iverksetter operative opplæringstiltak mot «flokking» (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon