- Resett - https://resett.no -

Dagsavisen er sint på Erna – hun tok Per-Willy inn i varmen

Hun var bedre enn fryktet og får terningkast fire, mener avisens politiske redaktør West Johnsen.

– Det har gått betydelig mindre dårlig enn det var grunn til å frykte da hun og Siv Jensen for åtte år siden gikk i bresjen for den blåeste regjeringen landet noen gang har hatt. LO skalv, NHO gnei seg i hendene, skriver han i Dagsavisen [1], og summerer årene med korte ord: 

– Solberg har styrt skuta i en æra der det har vært en internasjonal trend med individet i fokus og stødig marsj mot egoisme, liberalisme og globalisering.

annonse

Les også: Norske politikere og media pisker opp til hat mot egen befolkning (+) [2]

Lars West Johnsen skriver at det ble aldri en blå revolusjon. For helt grunnleggende mislyktes hun med sitt primære mål om å danne en borgerlig samlingsregjering med fire partier. Når hun endelig fikk det til, forsvant Frp ut. 

– Solbergs vilje var større enn evnen.

annonse

West Johnsen sier videre at det er smuss på Solbergs gullskrift. Hun står igjen som en kriger for kapitalen, som en interesseslugger. 

Les også: Nei AP: Vi trenger en folkeopplysning om islam, ikke en «handlingsplan mot islamofobi» [3]

Fotomontasje: Johan Sverdrup-feltet / Carina Johansen / NTB / Erna Solberg / Javad Parsa / NTB

– Hun har våget for lite på klima. Norge er blant Europas dårligste på kutt og har prioritert oljeindustri og næringsinteresser, sier han, og forteller hvor pengene gikk: 

– Hun har levert store skatteletter til de rike. Rundt 34 milliarder over åtte år har hun senket skattene med og arveavgiften er avviklet. Det har vært arvefest for fiffen under Solberg.

Dagsavisens politiske redaktør er også kritisk til at Per-Willy Amundsen fikk en plass ved kongens bord, at hun tok det norske «ytre høyre» inn i varmen. 

Ap-utfordrer vil hverken ha arveavgift eller formuesskatt (+) [4]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474