Politiet i Italia slo løs på demonstranter da de protesterte mot den nye coronaloven i helgen. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Det brøt ut voldsomme demonstrasjoner i Italia i helgen i forbindelse med landets nye coronalov som forbyr folk å jobbe hvis de ikke har en negativ coronatest eller er vaksinert.

Fredag 15.oktober er siste dag før det nye coronaregimet i Italia innføres. Har du ikke det såkalte «grønne coronapasset», mister du jobben. Kravet er at du enten må fremvise negativ coronatest, eller være vaksinert mot det kinesiske coronaviruset.

Italienerne er rasende på den nye loven og i helgen demonstrerte tusenvis i gatene.

annonse

Men det gikk ikke rolig for seg. Demonstrantene ble møtt av et hardhendt politi som slo løs på folk med batonger.

Flere videoer av sammenstøtet ble delt på sosiale medier.

annonse

TV 2 har vært i kontakt med den italienske forsvarsadvokaten Renate Holzheisen som jobber for de som har mistet jobbene sine som følge av coronatiltakene i landet.

– Dette er ekstremt autoritært og hører ingen steds hjemme i et demokratisk samfunn.

– Helsearbeidere som ikke var fullvaksinerte innen april har blitt bedt om å fratre fra sine stillinger. Jeg har hundrevis av saker med alt fra farmasøyter, fysioterapeuter, intensivsykepleiere og overleger som har mistet bevilgningen eller blitt fjernet fra sine stillinger ved makt, sier Holzheisen til TV 2.

I demonstrasjonen lørdag ble også kvinner slått av politiet. Noen kvinner ble sett gråtende, mens andre blødde fra ansiktet.

 

En kvinne blør fra ansiktet mens en annen gråter i forbindelse med demonstrasjon i Roma i helgen. Foto: NTB scanpix

Gått for langt

Den italienske forsvarsadvokaten Holzheisen sier til TV 2 at de nye reglene er svært problematisk for demokratiet, og hevder det er diskriminerende. Hun mener også at vaksinasjon vil komme til å bli obligatorisk i fremtiden.

annonse

TV 2 har intervjuet flere demonstranter som sier at «begeret er fullt».

En demonstrant ligger på bakken. Foto: NTB scanpix.

– Hvis denne reformen går gjennom ser jeg på det som min plikt og rett som italiensk borger å gjøre opprør. Vi italienere har tålt mye under pandemien, vi har sittet stille, men nå er begeret fullt. Italienerne har fått nok, sier aktivist, Stefano Marletta til TV 2.

– Stadig flere mener regjeringen nå har gått altfor langt, hevder han.

Over 80 prosent av Italias befolkning over 12 år er vaksinert mot covid-19. De nye tiltakene innføres ifølge regjeringen for å kunne åpne opp for ytterligere lettelser i smittevernstiltakene i Italia, skriver TV 2.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon