Kong Harald, fulgt av dronning Sonja ankommer stortingsbygningen etter den høytidelige åpningen av det 166. storting. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Kongehuset får 24,6 millioner i «lønn» neste år, melder NTB.

Av dette får kongeparet 13,4 millioner kroner i apanasje i forslaget til statsbudsjett. Kronprinsparet får 11,2 millioner, en samlet «lønnsøkning» på 3,6 prosent.

Apanasjen skal dekke personlige utgifter for de kongelige, samt utgifter til drift, vedlikehold og utvikling av private eiendommer. For kronprinsparets del skal apanasjen også dekke utgifter til «noen offisielle oppdrag», skriver NTB.

annonse

Bevilgninger til driften av det kongelige hoff økes med 4,7 millioner kroner til drøyt 228 millioner for neste år.

Utgiftene til særskilte prosjekter er redusert betraktelig, med over 30 millioner, til 57 millioner kroner. Hovedårsaken er at sikringsprosjekter for de statlige og private kongelige eiendommene snart er i mål.

Når alle utgiftene tas med, har NTB regnet ut at litt i underkant av 300 millioner kronerer satt av til kongehuset i forslaget til neste års statsbudsjett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon