KLAR FOR Å STYRE KRF-SKUTA: Avtroppende landbruks- og matminister, her sammen med ektemannen Jan Frode Bollestad, ønsker å bli KrF-leder. Foto: Naina Helen Jåma / NTB
annonse
annonse

I dag orienterte fungerende leder Olaug Bollestads i praksis eneste utfordrer til ledervervet, avtroppende bistandsminister Dag Inge Ulstein, valgnemnden om at han ikke ønsker vervet som partileder i KrF. 

Dermed skulle alt ligge til rette for at fungerende partileder Olaug Bollestad får det som hun vil; blir partileder på mer permanent basis.

KrF velger ny leder på sitt landsmøte 13. november og før dagens avgjørelse fra Ulstein ble klar, var det uklart om det var Bollestad eller Ulstein som hadde størst støtte blant partiets tillitsvalgte. Nå blir valget av ny leder nærmest som en formalitet å regne.

annonse

Bollestad har lang fartstid i KrF og har bekledd flere verv, blant annet som nestleder siden 2015. 

Skylder på familien

– Partiledervervet ville krevd mye tid på toppen av alt arbeidet som stortingsrepresentant. Jeg er så glad i familien, og partiledervervet ville kreve at familien måtte nedprioriteres. Det er ikke riktig nå. Samtidig ser jeg fram til å representere Hordaland på Stortinget, og er takknemlig for tilliten jeg har fått til å gjøre det, sier Ulstein til NTB.

annonse

Heller ikke 2. nestleder i KrF, Ingelin Noresjø, vil stille som lederkandidat, bekrefter hun overfor avisen Dagen.

– Jeg ønsker å fortsette som nestleder og vil støtte en ny leder, uansett hvem det blir. Jeg har stor tro på at Norge trenger et sterkt verdiparti som løfter menneskeverdet og de kristne verdiene. I en tid med økt polarisering får KrF, som et kristendemokratisk sentrumsparti, en viktig rolle, og den skal vi fylle, sier Noresjø til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon