Til nå er det satt 7.877.777 doser med koronavaksine her i landet, ifølge de oppdaterte tallene natt til onsdag. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Norad mener at friske nordmenn på under 65 år ikke skal få sin tredje dose av koronavaksine nå.

Etaten mener disse dosene heller bør gis til fattige land, skriver VG.

– I den fasen vi er i nå, er det veldig viktig at de rike landene holder igjen. Vi tror det mest effektive både for oss selv og for verden generelt er at man nå prioriterer vaksiner til fattige land, sier direktør Bård Vegar Solhjell i Norad.

annonse

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) påpekte at det foreløpig kun er de over 65 år som vil få tilbud om en tredje vaksinedose.

– Det er tegn til at beskyttelsen mot alvorlig sykdom faller i den eldre delen av befolkningen. Målet med en oppfriskningsdose til eldre er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk av covid-19 og å gi høyere grad av beskyttelse mot nye virusvarianter og forlenget beskyttelse, sa han.

Norad, eller Direktoratet for utviklingssamarbeid, har fått i oppdrag av regjeringen å vurdere pandemiens ringvirkninger for norsk bistand.

annonse

Konklusjonen er altså at Norge bør vente med å gi tredje dose til nordmenn utover de som allerede er varslet at skal få.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon