Matleveringsroboter fra Siasun vises frem på «14th China International Equipment Manufacturing Exposition (CIEME)», i Shenyang, Liaoning -provinsen, Kina, 01.09.2015. Foto: Imagine China/REX.
annonse
annonse

Mener at USA ikke har noen sjanse til å konkurrere med Kina om fremtidens teknolgier innen noen få tiår.

Kina har allerede vunnet kampen om kunstig intelligens (AI) med USA og er på vei mot global dominans takket være landets teknologiske fremskritt, sier Pentagons tidligere programvaresjef til Financial Times.

Kina, verdens nest største økonomi, vil sannsynligvis dominere mange av fremtidens viktigste nye teknologier; spesielt kunstig intelligens, syntetisk biologi og genetikk innen et tiår eller så, ifølge vurderinger av vestlige etterretninger.

annonse

Nicolas Chaillan, Pentagons tidligere sjef for programvare, som trakk seg september i protest mot den langsomme teknologiske transformasjonen i det amerikanske militæret, mener at en manglende reaksjon satte USA i fare.

– Vi har ingen sjanse til å konkurrere mot Kina innen 15 til 20 år. Akkurat nå er det allerede over etter min mening. Om det krever en krig eller ikke, er på en måte anekdotisk, sier han til avisen.

– Kina er på vei til å dominere verdens fremtid og kontrollere alt fra medienarrativer til geopolitikk, legger han til.

annonse

Chaillan skylder på treg innovasjon, motvilje fra amerikanske selskaper som Google til å samarbeide med det amerikanske militæret innen kunstig intelligens, samt omfattende etiske debatter om teknologien som begrenser innovasjon.

– Kinesiske selskaper er forpliktet til å jobbe med sin regjering og foretar «massive investeringer» i AI uten hensyn til etikk, sa han.

Han mener at amerikansk kyberforsvar i noen offentlige avdelinger er på «barnehagenivå».

Chaillan kunngjorde sin fratredelse i begynnelsen av september og begrunnet beslutningen blant annet med at militære tjenestepersoner gjentatte ganger hadde fått ansvar for kyberinitiativer som de manglet erfaring for å lede.

USA vil ta i bruk kyborg-soldater innen 2050

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon