Taliban-soldater vokter Serena-hotellet i Kabul, som er populært blant utlendinger som besøker den afghanske hovedstaden. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Dersom ikke omverdenen opphever sanksjonene mot Afghanistan, kan det føre til en strøm av økonomiske flyktninger fra landet.

Talibans utenriksminister Amir Khan Muttaqi advarer også om at dette presset kan gå på sikkerheten løs, skriver NTB.

– En svekkelse av den afghanske regjeringen tjener ingen, for de negative følgene av dette vil direkte ramme sikkerheten i verden og føre til mange økonomiske migranter fra landet, sa han da han tirsdag møtte diplomater fra EU og USA i Qatar.

annonse

Statskassen er tømt, landets banker er i ferd med å gå tom for penger og offentlige ansatte har ikke fått lønn på flere måneder.

Talibans utenriksminister Amir Khan Muttaqi advarer omverdenen mot de mulige følgene av internasjonale sanksjoner. Foto: AP / NTB

– Vi oppfordrer omverdenen til å oppheve sanksjonene og la bankene våre få operere normalt slik at hjelpeorganisasjoner og regjeringen kan betale lønn til sine ansatte og få internasjonal støtte, sa Muttaqi.

Både EU og USA har gjort det klart at de ikke vil gi humanitærhjelp til Afghanistan gjennom Taliban.

annonse

Dette fordi sist Taliban styrte Afghanistan så var det preget av brutal kvinneundertrykkelse og andre grove brudd på menneskerettighetene, og vestlige ledere frykter en gjentakelse av dette.

Europeiske land frykter imidlertid denne trusselen fra Taliban om en horde med økonomiske flyktninger, på samme måte som både Pakistan og Iran gjør det.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon