Olaug Bollestad. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Olaug Bollestad får likevel konkurranse i ledervalget i KrF. Truls Olufsen-Mehus har meldt seg som utfordrer.

Fylkeslederen i Troms og Finnmark KrF har sagt seg villig til å stille som kandidat. Det skriver Dagen.

Ulike fylkeslag i partiet deltar nå i en andre høringsrunde før valgkomiteen avgir sin innstilling i ledervalget. Selve valget vil finne sted på et ekstraordinært landsmøte 13. november.

annonse

Det er foreløpig ingen fylkeslag som har pekt på Olufsen-Mehus, som har markert seg på den konservative fløyen i partiet. Etter nederlaget i kampen om endringer i bioteknologiloven i mai 2020 uttrykte han at KrF burde forlate regjeringen.

– Jeg takket ikke ja fordi jeg selv mener at jeg har større sjanse enn andre. Jeg takket ja fordi jeg er foreslått av noen av de 13 høringsinstansene til lederverv – og også andre verv – i kombinasjon med flere leserinnlegg i ulike aviser som har anbefalt meg. Jeg er derfor ikke redd for ikke å bli valgt, jeg ser på det som et ansvar å gjøre meg valgbar til 2. høringsrunde, sier Truls Olufsen-Mehus til avisen Norge IDAG sent onsdag kveld.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon