Politimester Ole Bredrup Sæverud i Sørøst politidistrikt under en pressekonferanse torsdag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Politiet var bevæpnet da de møtte gjerningsmannen på Kongsberg første gang. De fikk ikke muligheten til å skyte tilbake. 

Dermed slapp gjerningsmannen unna.

– Det foregår inne på Coop Extra, patruljen er bevæpnet. Med en gang de kommer i kontakt med siktede, blir de med en gang beskutt med pil og bue. Det skjer ikke bare en gang, det skjer to ganger, sier politimester Ole Bredrup Sæverud i Sørøst politidistrikt til TV 2.

annonse

Han opplyser at de to politifolkene ikke kom i posisjon til å fyre av skudd selv. En tredje politimann kom til med verneutstyr, for at de kunne trekke mer inn i situasjonen. Da de hentet dette, klarte drapsmannen å komme seg ut.

Sæverud melder at politiet søkte videre og fikk en rekke meldinger om observasjoner i Kongsberg sentrum. Det gikk 34 minutter fra politiet først ble varslet klokken 18.13 onsdag kveld til mannen ble pågrepet.

– Det tar så lang tid før de klarer å lokalisere ham og komme i posisjon til å fyre av et varselsskudd og pågripe gjerningsmannen, sier Sæverud.

annonse

Han håper videre at etterforskningen vil være god nok til at man kan få klarhet i hvordan det kunne ta så lang tid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon