Saken mot læreren går i Hordaland tingrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

En 30 år gammel mann som står tiltalt for flere titalls nettovergrep mot mindreårige erkjenner helt eller delvis straffskyld for de fleste forholdene.

– Jeg vet ikke helt hvorfor jeg har gjort det, sa den tidligere læreren i retten da saken begynte i Hordaland tingrett torsdag, skriver Bergensavisen.

– Det er noe jeg angrer fryktelig på. Jeg er her nå for å forklare meg og sørge for at alt kommer frem, fortsetter den tiltalte, som er bosatt i Bergen.

annonse

Mannen er tiltalt for brudd på fem ulike paragrafer i straffeloven. 30-åringen skal ha forsøkt, og lyktes med å utføre grove seksuelle handlinger på barn under 14 år, og mellom 14 og 16.

Snapchat og Skype

Han skal dessuten ved gjentatte anledninger forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd.

Han er også tiltalt for å ha produsert eller oppbevart en stor mengde overgrepsmateriale, som politiet fant da de pågrep mannen i mai 2020.

annonse

Overgrepene skal i stor grad ha blitt utført på sosiale medier, som Snapchat og Skype.

Ved flere tilfeller utga han seg for selv å være en gutt i tenårene, og presset ofrene sine til å gjøre ulike seksualiserte handlinger med seg selv. Han skal ha benyttet svært seksualisert kommunikasjon med ofrene.

Elever som ofre

Flere av ofrene hans skal være tidligere elever.

– Det er en omfattende og alvorlig sak som gjelder mange fornærmede, sier koordinerende bistandsadvokat Morten Engesbak.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon