Øyvind Aas, leder i driftsenheten i Buskerud-politiet, holdt en pressekonferanse etter hendelsen på Kongsberg. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Politiet opplyser at den siktede etter Kongsberg-drapene erkjenner de faktiske forhold.

Politiet gjør undersøker i Kongsberg sentrum etter angrepet onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Siktede brukte andre våpen i tillegg til pil og bue, bekrefter politiet.

Hva slags våpen det er snakk om, ønsker ikke politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen å si noe om, av hensyn til etterforskningen, skriver NTB.

annonse

– Han erkjenner forholdene, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen til TV 2.

Mathiassen bekrefter også overfor kanalen at siktede, som er en dansk statsborger i 30-årene, er en kjenning av politiet i forbindelse med flere ulike forhold.

Advokat Fredrik Neumann er oppnevnt til mannens forsvarer.

annonse

Neumann har ingen kommentar til mannens bakgrunn, men til danske medier sier forsvareren at mannen er knyttet til Danmark via sin mor, skriver TV 2.

Den danske avisen Berlinske melder at mannens forsvarer Fredrik Neumann opplyser at mannen er oppvokst i Norge, men at han har dansk mor og norsk far. Han skal ha dansk statsborgerskap.

Mannen har ifølge politiadvokaten også vært i kontakt med helsevesenet flere ganger. Han framstilles trolig for varetektsfengsling onsdag.

Fem personer er bekreftet døde. I tillegg er to personer skadd.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon