- Resett - https://resett.no -

Steve Bannon nekter å vitne i kongressen

Trump tidligere sjefstrateg Steve Bannon risikerer å bli tiltalt for å ha vist forakt for kongressen i USA, fordi han nekter å vitne om stormingen av Capitol-bygningen.

Bannon skulle i utgangspunktet vitne om angrepet mot kongressbygningen 6. januar under høringen i den amerikanske kongresskomité torsdag.

Bannon ble kalt inn som vitne av komitéen. Han kunngjorde imidlertid på forhånd at han ikke ville svare på spørsmål, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

annonse

Dette vil ikke utvalget godta.

På tirsdag vil Representantenes hus derfor stemme om saken om Bannons fravær skal videresendes som en straffesak til Justisdepartementet.

Deretter skal departementet avgjøre om han skal siktes for å ha vist forakt for kongressen. Det er en tiltale som kan resultere i fengsel i opptil ett år eller utløse bot.

annonse

6. januar stormet tusenvis av Trump-tilhengere Kongressen. Det skjedde etter påstander om at Joe Biden vant presidentvalget i november 2020 grunnet valgfusk.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474