- Resett - https://resett.no -

To av ofrene i Kongsberg døde på sykehuset

Ansatte på Kongsberg sykehus forteller at to av dem som ble skadet i angrepet onsdag kveld, døde etter at de hadde kommet til sykehuset.

Da de første meldingene om det pågående angrepet tikket inn onsdag kveld, ble Kongsberg sykehus satt i høyeste beredskap. Tre av dem som ble rammet, ble fraktet til sykehuset med så alvorlige skader at det ble gitt livreddende førstehjelp.

– To av personene døde og en ble sendt videre til Drammen sykehus, forteller avdelingsoverlege anestesi Hege Paulsrud ved Kongsberg sykehus til NRK.

annonse

– Det var først en litt surrealistisk situasjon vi sto overfor. Det var litt vanskelig å tro på da vi plutselig fikk inn åpenbart livstruende, alvorlig skadde personer, sier hun videre.

Kollega Stian Kristoffersen, som er avdelingsoverlege på medisinsk avdeling, forteller at mange av de ansatte som jobbet med pasienten ble sterkt preget. Det var skadene på pasienten som gjorde sterkest inntrykk, opplyser Hege Paulsrud.

– Det er veldig mange som jobbet veldig hardt i går som er veldig preget i dag. Det var veldig sterke inntrykk som vi ikke kommer til å glemme, tror jeg, sier Paulsrud.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474