«Defiant X». Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Spås til å bli arvtageren til USAs ikoniske UH-60 «Black Hawk» helikopter, ifølge forsvarsjournalist Dylan Malyasov fra Defense-blog.

En video utgitt av våpenprodusenten Sikorsky på sosiale medier viser USAs toppmoderne nye angrepshelikopter – Defiant X – under en flyøvelse. Videoen viser angrepshelikopteret – basert på revolusjonerende kontraroterende koaksiale rotorer – som flyr i formasjon med et jetfly i banebrytende hastigheter.

– Flytesting fortsetter for Team DEFIANT – vår «DEFIANT X» tek-demonstrator oppnådde en lufthastighet på 247 knop (ca. 457 km/t) i en rett og jevn flyvning, og beviste sine evner for den amerikanske hærens fremtidige langdistanse angrepsluftfartøy-program, skrev selskapet på Twitter.

annonse


Nye trusler

Defiant X er spesielt designet for den amerikanske hærens «fremtidige langdistanse angrepsluftfartøy»-konkurranse – et prosjekt for å modernisere landets angrepshelikoptre. Det spås å revolusjonere måten som den amerikanske hæren vil møte trusler på i 2035 og fremover.

Ifølge selskapet, vil Defiant X være «det raskeste, mest manøvrerbare og mest overlevbare militærhelikopteret i historien.» Defiant X er allerede med dobbelt så raskt og har tre ganger rekkevidden til USAs nåværende flåte av UH-60-helikoptre, også kjent som «Black Hawk».

annonse

Det nye helikopteret sies å ville kunne transformere helikopterkrigføring når det gjelder dødelighet og overlevelse i flerdomenoperasjoner, med betydelig forbedret luftangreps- og aerodynamiske evner.

Defiant X: USAs nye «stealth»-helikopter?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon