I mai i år sa Kausar til Aftenposten at hun hadde bedt det norske Utenriksdepartementet om hjelp til å komme seg hjem. Så langt har ikke henvendelsen hjulpet henne hjem. (Faksimile Aftenposten.)
annonse
annonse

Aisha Shazadi Kausar reiste i 2014 til Syria for å slutte seg til IS.  Nå tar hun imidlertid avstand fra terrororganisasjonens ideologi og håper Støre-regjeringen vil hjelpe henne og hennes fem år gamle sønn hjem til Norge igjen.

I august ble det kjent at Kausar og tre andre norske kvinner som har reist til Syria, er siktet for å ha sluttet seg til terrororganisasjonen IS. Kausar sier til NRK at hun er forberedt på rettssak og eventuell fengselsstraff.

Aisha Shazadi Kausar sier at hun ønsker å reise hjem på grunn av sin sønn på fem år, som hun bor sammen med i Roj-leiren i Syria. I mai i år sa Kausar til Aftenposten at hun hadde bedt det norske Utenriksdepartementet om hjelp til å komme seg hjem. Så langt har ikke henvendelsen hjulpet henne hjem. Nå har hun imidlertid fått med seg at det har vært regjeringsskifte i Norge og håper at Støres nye regjering vil hjelpe henne hjem.

annonse

– Jeg ser at norske myndigheter, gang på gang, påpeker at de ikke har noe som helst ansvar for oss. Men jeg håper at med den nye regjeringen vil dette forandre seg. Nå vil en langt mer moderat versjon av meg vende hjem, sier Aisha Shazadi Kausar til NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon