Foto: Munir UZ ZAMAN / AFP
annonse
annonse

Et bilde av Koranen plassert på kneet til en hinduistisk guddom ble spredd på sosiale medier og det utløste religiøs vold i Bangladesh. 

Den påståtte vanhelligelsen av den muslimske hellige boken skal ha skjedd under en hinduistisk religiøs festival i forrige uke. To hinduistiske menn er rapportert drept, mer enn hundre personer er skadet og flere templer er vandalisert. Politiet i Bangladesh har arrestert minst 300 mistenkte, skriver Al Jazeera.

Politiet opplyser at rundt 200 personer slo og stakk ihjel et ledende medlem av tempelkomiteen i den sørlige byen Begumganj. De forberedte seg på å utføre de siste ritualene på den ti dager lange Durga Puja-festivalen.

annonse

Les også: Norske politikere og media pisker opp til hat mot egen befolkning (+)

– To menn har omkommet siden angrepet i går. Vi jobber med å finne de skyldige, sier distriktspolitisjef Shahidul Islam til nyhetsbyrået AFP.

annonse

Angrepet kom etter at rundt 10.000 muslimer demonstrerte utenfor en moske i hovedstaden Dhaka, der de sang «Ned med islams fiender» og «Heng de skyldige». 

Foto: AP /Mahmud Hossain Opu

– Vi ber regjeringen arrestere dem som ærekrenket Koranen ved å sette den ved foten av et avgud i Cumilla, sa Mosaddek Billah al-Madani, president i Bangladeshs islamibevegelse. Han la til at de krever dødsdom for de som var ansvarlige for bildene.

Hinduer er en minoritet i det muslimskdominerte Bangladesh, de utgjør rundt ti prosent av landets 165 millioner innbyggere.

Anmeldelse: Endelig en bok om islam der hovedlinjene kommer klart frem

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon