Foto: Munir UZ ZAMAN / AFP
annonse
annonse

Et bilde av Koranen plassert på kneet til en hinduistisk guddom ble spredd på sosiale medier og det utløste religiøs vold i Bangladesh. 

Den påståtte vanhelligelsen av den muslimske hellige boken skal ha skjedd under en hinduistisk religiøs festival i forrige uke. To hinduistiske menn er rapportert drept, mer enn hundre personer er skadet og flere templer er vandalisert. Politiet i Bangladesh har arrestert minst 300 mistenkte, skriver Al Jazeera.

Politiet opplyser at rundt 200 personer slo og stakk ihjel et ledende medlem av tempelkomiteen i den sørlige byen Begumganj. De forberedte seg på å utføre de siste ritualene på den ti dager lange Durga Puja-festivalen.

annonse

Les også: Norske politikere og media pisker opp til hat mot egen befolkning (+)

– To menn har omkommet siden angrepet i går. Vi jobber med å finne de skyldige, sier distriktspolitisjef Shahidul Islam til nyhetsbyrået AFP.

annonse

Angrepet kom etter at rundt 10.000 muslimer demonstrerte utenfor en moske i hovedstaden Dhaka, der de sang «Ned med islams fiender» og «Heng de skyldige». 

Foto: AP /Mahmud Hossain Opu

– Vi ber regjeringen arrestere dem som ærekrenket Koranen ved å sette den ved foten av et avgud i Cumilla, sa Mosaddek Billah al-Madani, president i Bangladeshs islamibevegelse. Han la til at de krever dødsdom for de som var ansvarlige for bildene.

Hinduer er en minoritet i det muslimskdominerte Bangladesh, de utgjør rundt ti prosent av landets 165 millioner innbyggere.

Anmeldelse: Endelig en bok om islam der hovedlinjene kommer klart frem

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon