Norge klatrer til 5. plass på listen over verdens beste pensjonssystemer, men har et kjønnspensjonsgap på 27 prosent, ifølge en internasjonal indeks. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Norge klatrer til 5. plass på listen over verdens beste pensjonssystemer, ifølge en global pensjonsindeks.

Island havner på førstaplass på Mercer CFA Institute Global Pension Index (MCGPI), som sammenligner 43 pensjonsinntektssystemer, som dekker to tredjedeler av verdens befolkning. Nederland og Danmark kommer på hhv. andre- og tredjeplass, opplyser NTB.

Hovedårsaken til Norges forbedring fra 71,2 poeng og 8.-plass i 2020 til 75,2 poeng og 5.-plass i 2021, er en økning i forventet netto pensjonsutbetaling (beregnet av OECD).

annonse

– I 2021 ble det gjort betydelige endringer i tjenestepensjon i privat sektor med innføringen av egen pensjonskonto knyttet til innskuddspensjon. Dette er en positiv endring, men det er lite sannsynlig at dette har en særlig effekt på kort sikt og dermed har påvirket oppgangen i indeksen allerede nå, sier konsulent Tor Olsen i Mercer Marsh Benefits Norway.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon