Den ferske olje- og energiministeren Marte Mjøs Persen (Ap) sier at regjeringen er nødt til å komme med tiltak for å hjelpe dem som sliter med å betale strømregningene. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Den nye olje- og energiministeren lover tiltak for å hjelpe dem som sliter med å betale strømregningene.

Mandag ble det satt prisrekord på strøm i Sør-Norge, og tirsdag stiger prisen ytterligere.

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) sier at hun skjønner at mange nordmenn blir bekymret for de svært høye strømprisene.

annonse

– Det er tøft for mange å få regninger som er langt høyere enn det de har beregnet, sa Mjøs Persen i Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

Persen mener noe må gjøres for å hjelpe de som er økonomisk svake.

– Derfor er vi jo nødt til å finne noen tiltak på kort sikt som gjør at de som sliter mest med å få betalt strømregningen, får en redusert strømregning eller støtte til å betale den, sa hun.

annonse

Flere land har på eget initiativ satt i verk hjelpeordninger for å få bukt med de rekordhøye energiprisene, selv om  EU-landene møtes for å diskutere energiprisene og å finne mulige tiltak senere denne uken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon